Vilka är de sötaste kaninraserna i världen

Vilka är de sötaste kaninraserna i världen?

Okej vem älskar inte kaniner, finns det någon i världen som inte tycker om kaniner? Jag verkligen älskar kaniner, de är söta, fluffiga och helt fantastiska.

Det finns massa olika kaninraser så vilken är egentligen sötast? Jag har gjort en topplista på mina 9 favoriter som är perfekta som husdjur och helt klart de sötaste kaninerna. Enligt mig alltså 🙂

Det finns massor av kaninraser med färger och storlekar. Många går att köpa som husdjur men vissa är mer ovanliga och du kanske måste köpa från en kaninuppfödare.

Oavsett är alla söta och det var verkligen inte det lättaste att bara välja 9 stycken.

9. Holland Lop Dvärgvädur

Dvärgvädur hade jag som första kanin. Med sina söta hängande öron och lurviga päls var den underbar att ha. Rasen kommer från Holland och är en kombination av Fransk vädurkanin och Hermelinkanin.

Det är många som ägt dvärgvädur ioch det är faktiskt en av den populäraste kaninrasen att äga över hela jorden. Inte konstigt när du tittar på hur den ser ut med sin lilla kropp, söta hängade öron och gulligt ansikte.

Pälsen är rolig för när du borstar pälsen åt ena hållet kommer den åka tillbaka igen så du kan aldrig rufsa till pälsen.En vuxen dvärgvädur kan väga som max 1,9 kg så inte i närheten av en belgisk jättekanin som du kan läsa längre ner i listan 🙂

Dvärgvädur är en perfekt kanin att äga som första kanin!

8. English Angora rabbit Engelsk Angora kanin

Jag blir alltid så otroligt glad när jag ser en Engelsk Angora kanin. De är ulliga, supergulliga och se så himla roliga ut. Skrynliga ansikten och små öron, kolla bara på den!

Det är faktiskt en av de äldsta kaninraserna i världen och kommer ursprungligen från Turkiet. En väldigt unik ras för att hela kaninens kropp är täckt i päls.Det är en vanlig ras att äga för just ullpälsen eller om du gillar att gå på utställning. Som vuxen kanin väger de upp till 3,5kg.

Vet du hur ofta du kan klippa en angora kanin? Fyra gånger per år! Det gör också att den här rasen kan vara lite krävande för du måste ta hand om pälsen annars kommer den trassla ihop sig och då blir det inte kul.

Om du vill ha en angora hemma behöver den ha ett stort utrymme att bo på och kunna vara utomhus. Det här är inte en lämplig kanin för en förstagångsägare. Men det är en otroligt fin och mysig ras.

7. Lionhead Rabbit Lejonhuvad kanin

Den här kaninen är så otroligt häftig. Det ser ut som en kanin och ett lejon fått en bäbis. Det är en kanin med fluffig päls och som en lejonman runt huvudet.

Rasen kommer från Belgien och lejonmanen runt huvudet tror man kommer från en genmutation som hände när kaniner avlades på. Om du vill ha den här kaninrasen behöver du tänka på att du måste ta hand om pälsen. Annars får de lätt hudinfektioner.

Lejonhuvad kanin kan leva upp till 10 år om du tar hand om dem rätt. Det är viktigt att ge extra mycket grönsaker och massor med hö och vatten. En vuxen kanin kan väga upp till 1,5kg. En riktigt rolig och fin ras som du kan ha på utställning.

Rasen funkar väldigt bra med både barn och vuxna.

6. Jersey Wooly

Om du letar efter en kaninras som är lätt att ta hand om och supersnäll, då har du kommit rätt. Rasen kommer från USA och är supergullig med sitt “mud head”. De är superkeliga och gillar att ligga i ditt knä och gosa. Det är en väldigt lugn ras som väger runt 1,5kg som vuxen.

Något som är väldigt tråkigt med denna ras är att den lätt får cancer eller tumörer i sitt reproduktionssystem. Det bästa är att kastrera eller sterilisera din kanin för att minska risken. Ta hand om din Jersey Wool, den blir väldigt lätt skrämd och rädslan kan hålla i sig om kaninen gör illa sig.

Om din kanin mår bra, har en välskött bur och du borstar den minst en gång i veckan kan den leva tills den är 10år om du har tur. Rasen är väldigt lekfull och tycker det är kul att leka med toarullar till exempel, det ser väldigt roligt ut.

5. Mini Rex Rabbit Liten Rex kanin

Liten rex kanin har mjuk mjuk mjuk päls, det är så man bara vill borra in ansiktet och gosa i massor. Jag tycker att pälsen nästan känns som sammet.

Rasen kommer från USA och är populär just för den har så mysig päls. Även fast det är en ganska liten ras kan den ändå väga 2kg som vuxen. En vanlig rexkanin kan väga som vuxen 4,8kg..

Det här en av de kaninraser som finns i massor av färger, de vanligaste är castor och vit rödögt, men det finns också i dalmatin och andra färger. Jag har läst att det finns ända upp till 20 (!) olika färger att välja mellan. Liten rex är en rätt känslig ras som man behöver ha koll på för blir den sjuk visar den ofta det inte.

Om din kanin kan få vara ute och springa ute och har tillgång till gott hö, färskt vatten, grönsaker och pellets så har du goda förutsättningar att den kommer leva länge och må bra.

Tänk på att om du leker med din kanin ute så var försiktig att plocka upp den för kaniner skadar sig lätt om man tappar dom.

4. Miniature Lion Lop Lejonhuvad dvärgvädur

Kan man bli sötare än en lejonhuvad dvärgvädur? Jag tror faktiskt inte det. Den här kaninrasen kom till när en lejonhuvad kanin och en dvärgvädur parade sig. Men det kunde du nog nästan lista ut eller hur.

Det är en rätt ny kaninras som inte vart uppmärksammad förrän 2006. Visst är den fin med sin vackra fluffiga päls, lilla kropp och sin coola lejonman? Rasen är en väldigt snäll ras som älskar människor och roliga leksaker. Ge den massor av uppmärksamhet och den kommer att ge massor av kärlek tillbaka.

För att vara såhär liten har den otroligt starka bakben. Jag vet vad jag kommer önska mig i födelsedagspresent, antingen en lejonhuvad dvärgvädur, en massa roliga kaninleksaker och en bur 🙂

3. Cashmere Lop ​Cashmere vädur

Jag vet inte om du kan hitta något sötare än en kanin med stora ögon, litet ansikte och hängande öron. Cashmere vädur ser exakt ut så och man vill bara gå runt och visa upp för alla som vill se en otroligt fin kanin.

Rasen är kort och kraftig med massa muskler och superstarka bakben. Cashmere vädur är mest känd för sin långa och mjuka päls. Pälsen kan vara trasslig och lite jobbig att ta hand om tills den är ca 5 månader gammal.

Som vuxen kanin är pälsen mycket enklare att ta hand om du behöver borsta ungefär två gånger i veckan, passa på att kolla så klorna inte är för långa också.

Det här är en jättebra ras för barn och det är en väldigt smart ras, jag har hört att den kan lära sig namn till och med. Och det tror jag verkligen för flera av mina kaniner har lärt sig sitt namn. Ropar man på Hoppis innan han ens ser mig så kommer han skuttandes runt hörnet.

2. Flemish Giant Rabbit Belgisk jätte

Den här kaninrasen är så så så häftig och fin. Du fattar nog varför den kallas belgisk jätte för den är verkligen jättestor. På bara några få månader väger den 1,8 kg och när den är vuxen kan den väga upp till 9(!)kg. Så gillar du stora djur som du lätt hittar så kommer en belgisk jätte passa dig perfekt

Belgisk jätte är rätt vanliga att man föder upp för just köttet, men de kan vara väldigt roliga att ha som sällskap också. Men de är rätt dyra i kostnad för de äter så klart mycket. Och viktigt är att de får mat med minst 16% protein.

Om du skaffar en Belgisk jätte måste du ha en stor gård så den kan hoppa runt utomhus, den behöver massor av motion ute.

1. English Spot ​Engelsk scheck

Har du sett en dalmatin någon gång? Du vet en sån hund med massor av prickar som är vit och svart. Jag skulle vilja ha en dalmatin och en engelsk scheck för de skulle matcha så himla bra. Jag tycker det här är absolut den bästa kaninrasen.

De är inte lika känsliga för genetiska sjukdomar som många andra raser men man måste hålla koll på deras öron och tänder. Tänderna slutar aldrig växa och de kan få öronkvalster i deras fina öron.

Engelsk scheck blir upp till 8 år och väger upp till 3,6kg, så det är massa gos att hålla i. De behöver massa mat med fibrer, pellets, fräsch vatten och massor av hö.

Det här var min lista på favoriter, men du kanske tycker helt annorlunda, vilket är helt ok. Viktigaste är att våra fluffmonster mår bra 🙂 Ge dem massor av kärlek, gos, superbra mat och motion så kommer din kanin må superbra.